Gallup: Vanhemmat arvostavat vaunujen helppokäyttöisyyttä

Tapasimme leikkipuistossa joukon vanhempia lapsineen. Vanhemmat arvostavat vaunuissa etenkin isoja pyöriä ja helppoa liikkumista.

Kristiina Hyppölä, Olli 5 vuotta ja Kaari 8 kk: Emmajungan yhdistelmävaunut (iso kuva)

”Ostimme vaunut 8 vuotta sitten, kun esikoisemme Lilja syntyi. Halusimme nelipyöräiset, pienet ja kevyet vaunut, joissa on isot renkaat ja erillinen koppa. Päädyimme Emmaljungaan, koska sen vaunut valmistettiin silloin vielä Ruotsissa. Vaunut ovat kestäneet todella hyvin käyttöä. Hyvää on myös iso tavarakori.”

”Nyt ostaisin kirkkaammanväriset vaunut, joissa on kääntyvät etupyörät. Kääntyvät pyörät ovat kätevät ratikassa.
8 vuotta sitten asuimme Tampereen Pyynikillä, jossa kääntyville pyörille ei ollut tarvetta.”

Eija Lappalainen ja lapset Aarto sekä Tuuli

Eija Lappalainen, Aarto 4 vuotta ja Tuuli 1,5 vuotta: Gessleinin matkarattaat

”Halusin helppokäyttöiset matkarattaat kaupunkikäyttöön, ja nämä olivat tarjouksessa. Hinta­laatusuhde oli hyvä. Rattaat ovat olleet käytössä 2 vuotta, ja olen niihin osittain tyytyväinen. Renkaat ovat liian kovat ja pienet, eivätkä ne ylitä kynnyksiä vaivatta.”

”Jos ostaisin vaunut nyt, kiinnittäisin huomiota leveisiin renkaisiin, joilla pääsee kulkemaan lumessa. Julkisessa liikenteessä rattaat eivät saa olla liian isot ja raskaat, jotta ne eivät tuki käytäviä. Työntökahva pitää voida taittaa.”

 Anne Dannemann ja Aapo

Anne Dannemann ja Aapo 1 vuotta: Baby Jogger -matkarattaat

”Ostimme rattaat viime syksynä käytettyinä Tori.fistä. Olemme tehneet näillä kaksi ulkomaanmatkaa, ja olen tosi tyytyväinen. Mekanismi on idioottivarma, ja rattaat saa yhdellä kädellä kasaan.”

”Tavaratila on iso, ja kuomu suojaa auringolta. Istuimen saa käännettyä makuuasentoon. Tallinnassa renkaat eivät tosin kulkeneet hyvin mukulakivikadulla.”

”Vaunujen ostajan kannattaa miettiä käyttötarkoitusta. Isot ilmarenkaat ovat hyvät vaihtelevassa maastossa.”

 Eeva Pönkö ja Vilho

Eeva Pönkö ja Vilho 1 kk: Britaxin yhdistelmävaunut

”Ostin vaunut siskoni kaverin suosituksen perusteella. Lisäksi luin arvosteluja netistä. En hirveästi vertaillut tuotteita.”

”Asumme hissittömässä talossa, joten irrotettava koppa on helppo napata mukaan. Hyvää on myös iso tavarakori ja kääntyvät etupyörät. Vaunut ovat kevyet, ja renkaat ovat jotakin uutta, hienoa tyyppiä. Talvikelille meillä on olemassa toiset, isommat renkaat.”

”Vaunut saisivat viedä vähemmän tilaa autossa ja julkisessa liikenteessä. Esimerkiksi autoon laitettaessa joudumme ottamaan etupyörätkin pois.”

Lue myös: Lastenvaunutestin tulokset

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.