Auttaako kallis magnesiumsuihke kramppeihin ja särkyyn? Asiantuntijan mukaan ei

Asiantuntijan mukaan magnesiumsuihke ei imeydy ihon läpi, vaikka valmistajat näin väittävät. Jos magnesiumlisää tarvitsee esimerkiksi sairauden vuoksi, se kannattaa suihkeen sijaan napata pillerinä purkista.

Apteekit ja kaupat myyvät magnesiumsuihkeita, jotka lupaavat apua moneen vaivaan: kramppeihin, suonenvetoihin ja hermo- sekä reumasärystä johtuviin kipuihin. Valmistajat väittävät suihkeiden rentouttavan myös lihaksia ja auttavan jopa stressiin.

Kuulostaapa helpolta. Muutama suihkautus iholle, josta magnesiumin väitetään imeytyvän nopeasti koko kehoon.

Ikävä kyllä suihkeet ovat humpuukia.

”Magnesiumsuihkeen tehosta ei ole luotettavaa tieteellistä tutkimustietoa. Suihkeet eivät siis ole mikään ihmeratkaisu kramppeihin tai muihin väitettyihin vaivoihin ”, kertoo lisäravinteisiin perehtynyt tutkija Jaakko Mursu Itä-Suomen yliopistosta.

Suihkeet sisältävät yleensä 31 prosenttia magnesiumia, sillä se on valmistajien mukaan vahvin mahdollinen pitoisuus. Magnesiumpitoisuudella tai suihkeen koostumuksella ei kuitenkaan ole väliä.

”Magnesium ei vain imeydy ihon läpi”, Mursu toteaa.

Magnesiumsuihkeet kannattaa jättää hyllyyn hinnankin puolesta: litrahinnat voivat nousta yli sataan euroon, mitä Mursu pitää todella kovana.

Mursun mukaan terve ihminen saa magnesiumia riittävästi ruuasta. Jos magnesium ei imeydy kunnolla esimerkiksi keliakian vuoksi, magnesiumtabletit tai -kapselit voivat olla tarpeen. Magnesiumpurkin saa kaupasta halvimmillaan alle viidellä eurolla. Myös diabeteksen vuoksi voi joutua käymään useammin vessassa, jolloin ylimääräiselle magnesiumille voi olla tarve. Magnesium poistuu elimistöstä virtsan mukana.

Kommentit (8)

Markkinoilla on erilaisia magnesiumsuihkeita ja on todella epäreilua niputtaa kaikki yhteen. Joukossa voi olla magnesiumsuihkeita ,jotka eivät toimi, mutta löytyy myös toimivia.

Itse olen käyttänyt vuosia Nordic Health magnesiumsuihketta. Teho ja toimivuus on helppo todeta käyttämällä sitä!

Noi viiden euron magnesiumit vasta turhia onkin. Sopii ummetukseen, mutta ei juuri muuhun. Jos yksi tabletti ei saa vatsaa löysäksi, niin ota 2-3, toimii ja edullinen tapa saada vatsa toimimaan.

Käytän vuorotellen magnesiumsuihketta (huom. yleensä suihkauksia 20-30, ei ihan muutama. Auttaa!
Ja magnesium+B6 purutablettina illalla, sitraattia. Se vie krampit kokonaan.

Oikea etureisi kramppaa tosi kivuliaasti välillä. Nordic healthin magnesiumsuihke auttaa aina! Myös jalkaterän nivelrikko kipuiluun auttaa todella hyvin toisin kuin joku kipugeeli😑.

Suihkekauppiaat näkyy kehuvan tuotettaan täälläkin.
Jos suihke ei toimi niin se ei toimi, olipa sen nimi mikä hyvänsä.

Siinä se magnesium imeytyy kuin hormoni laastarin hormonit tai nikotiini, vaiko eikö?

On täällä asiantuntijoita ?? Jokainen kun itse kokeilee! Minulla suihke toimmii satavarmasti raajoissa. Lihasjäykkyys pysyy poissa kun voitelen iltaisin ennen nukkumaan menoa! 73v.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.