Autohuoltojen hinnoissa on suuria eroja

Hintojen vertailu kannattaa – parhaimmillaan se säästää satoja euroja.

Kuluttaja selvitti, miten auton huollattamisessa voi säästää, mitä huollon ja korjauksen tarpeen arvioinnissa on otettava huomioon – ja miten vältyt tarpeettomilta laskuilta.

Autojen huoltoliikkeitä on kahdenlaisia: valtuutettuja merkkihuoltoja, jotka keskittyvät yhteen tai muutamaan merkkiin, ja niin kutsuttuja riippumattomia korjaamoja, jotka usein tarjoavat huoltoa kaikille yleisille automerkeille. Autossa takuuaikana havaitut, valmistajan kustannuksella korjattavat viat pitää korjauttaa merkkikorjaamossa, mutta muissa tapauksissa huolto kannattaa valita itse.

Merkkihuollon etu riippumattomaan liikkeeseen verrattuna on, että tiettyyn merkkiin keskittyneiden asentajien koulutus ja työvälineet voivat olla paremmin ajan tasalla juuri kyseisen merkin autojen huoltamiseen. Myöskään uusien autojen vaatimat ohjelmistopäivitykset eivät välttämättä onnistu riippumattomassa liikkeessä.

Rutiininomaisissa huolloissa, kuten öljyn, jarrukomponenttien tai alustan osien vaihdossa, merkkihuollolla ei kuitenkaan välttämättä ole minkään laista etulyöntiasemaa muihin liikkeisiin verrattuna. Riippumattomat liikkeet kilpailevatkin tyypillisesti hinnoilla juuri rutiinihuolloissa, mikä on osaltaan pakottanut myös merkkihuollot tarjoamaan edullisempia huoltopaketteja etenkin vanhemmille automalleille.

Korjauksissa voi säästää etenkin valitsemalla korjaamon, joka on erikoistunut tiettyyn auton osaan. Esimerkiksi renkaat ja vanteet, tuulilasit ja pakoputket saa lähes poikkeuksetta halvemmalla erikoistuneesta huollosta kuin merkkiliikkeistä. Myös itse tekemällä on mahdollista säästää. Esimerkiksi tuulilasin pesunesteen lisääminen tai pyyhkijän sulkien ja ajovalopolttimoiden vaihto onnistuu monilta ihmisiltä ohjekirjaan perehtymällä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.